Svečano uručene nagrade i diplome studentima Primijenjene fizioterapije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečano uručenje nagrada i diploma svršenim studentima osnovnih i specijalističkih studija Medicinskog fakulteta UCG – studijski program Primjenjena fizioterapija danas je priređeno u Igalu. Nagrade i diplome uručio je rukovodilac studijskog programa Primjenjena fizioterapija doc. dr Dušan Mustur

Studijski program primijenjene fizioterapije u Igalu osnovan je prije 46 godina kao Viša fizioterapeutska škola, koja je u tom statusu funkcionasala sve do uvođenja Bolonjske deklaracije u obrazovni sistem Univerziteta Crne Gore, a po usvajanju Bolonjske deklaracije Viša škola je preimenovana najprije u Visoku fizioterapeutsku školu, a potom i u Fakultet primijenjene fizioterapije, koji je 2015. godine postao studijski program u okviru Medicinskog fakulteta.

          Naglašavamo da je ovaj studijski program jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, koju je dosada završilo preko 2000 studenata i koji rade ne samo u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu, KCCG i Domovima zdravlja Crne Gore već i širom svijeta: u Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Kanadi, SAD, Australiji, arapskim zemljama. Ovo posebno navodimo zato što je diploma našeg Studijskog programa u svim tim zemljama prihvaćena i nostrifikovana bez ikakvih proceduralnih problema, naravno uz uvid u naš nastavni plan i program koji je koncipiran na zavidnom obrazovnom nivou fizioterapeutske struke – kazao je doc. dr Dušan Mustur

Ispred fizioterapeutske komore Crne Gore studente je pozdravila i čestitala im predsjenica  komore Nataša Matković. Prenijela im je sljedeće poruke:

-         Vi ste prije svega kao zdravstveni radnici humanisti i empate. Čovjek sa tijelom i dušom sjedinjenim u jedno. Vaš pacijent. Pokušajte se staviti u njegovu kožu sa njegovim dilemama i strahovima. Budite lijepog ponašanja, pristojni, ljubazni.

-         Budite profesionalni. Dajte svo raspoloživo znanje u okviru vaših kompetencija. Davajte se sa posvećenošću. Ne štedite se, uvijek pružite više, nesebično sa strašću radite. Poštujte kodeks zdravstvene etike, fizioterapeutske etike. Ako ne možete da pomognete to morate i da kažete. Tražite mišljenje i pomoć starijeg iskusnog kolege.

-         Sa ovom diplomom vaše učenje ne prestaje. Kulturom učenja, ulaganjem u svoje znanje, podizanjem na veći nivo vašeg znanja vi ćete da bez straha prihvatite odgovornost za vaš rad. Dakle u znanju je moć. Što više znanja, posvećenosti u radu, pošten odnos prema radu omogućiće vam da rastete i kao fizioterapeuti ali i kao ljudi. Ovo su vrijednosti koje traju.

U ime studenta se obratila studentkinja Ivana Vujisić koja je rekla: Danas smo radosni i uzbuđeni kao i onog dana kada smo prvi put došli na fakultet i u toj emociji proveli lijepe dane u studiranju i međusobnom druženju. Ovdje smo dobili visoko obrazovanje, umnožili prijateljstva, a neki su i ljubav stekli!

Došli smo ovdje puni nade da ćemo zahvaljujući profesorima i saradnicima  – izuzetnim stručnjacima steći znanje neophodno da budemo drugima od koristi i da im pomognemo da se osjećaju bolje i zdravije. Te nade su nam ispunjene i zato se neizmjerno zahvaljujemo svim našim profesorima, saradnicima i ostalim na programu koji su nam nesebično sve ovo vrijeme pružali znanje i punu pažnju i podršku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.