Potvrđena saradnja sa Politehničkim univerzitetom u Temišvaru u okviru programa Erasmus+




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti na visokoškolskim ustanovama u periodu od 4. do 8. aprila 2023. godine prof. dr Tatijana Dlabač, prodekan za razvoj i inovacije Pomorskog fakultet  Kotor i Ana Babović, sistem inženjer boravile su  na Politehničkom  univerzitetu u Temišvaru. U okviru ove posjete na Politehnički  univerzitet boravile su i kolege Đorđe Nedeljkov i Saša Kuč, kao i Ilija  Knežević, student doktorskih studija na Pomorskom fakultetu Kotor.

Ova posjeta je bila izuzetno značajna jer su početkom semestra na  Politehnički univerzitet pošli naši studenti Ana Simeunović (razmjena  u  okviru semestra), Nemanaj Tabaš i Vasilije Kovačević (traineeships).

Prilikom prijema u rektoratu naši predstavnici su razgovarali o  nastavku  saradnje u okviru Erasmus+ programa, kao i o potencijalnim projektima. Takođe, razmijenjeni su pozivi za naučne konferencije koje organizuju fakulteti partnerskih univerziteta. Tokom posjete, predstavnici našeg Fakulteta su zajedno sa studentima posjetili laboratorije, biblioteku, kompleks studentskih domova, studentski restoran i Eksperimentarijum Temišvar. Posjeta Eksperimentarijumu je bila naročito značajna zbog planiranja postavke eksperimenata za manifestacije Dani nauke koja je u saradnji sa Opštinom Kotor planirana za kraj septembra 2023. godine. Ljubazni domaćini su ponudili pomoć, dali opis i prikazali eksperimente koji čine njihovu bogatu ponudu.

Ova posjeta je potvrdila dobru saradnju između Univerziteta Crne Gore i Politehničkog univerziteta u Temišvaru koja je započela 2019. godine.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1021/objava/137305-prosirena-saradnja-sa-politehnickim-univerzitetom-u-temisvaru-u-okviru-erasmus-programa 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.