Poziv na Zajednički trening program obuke za studente Stomatologije projekta MADE




Poziv na Zajednički trening program obuke za studente Stomatologije projekta MADE

 

Pozivamo Vas na Zajednički trening program obuke za studente stomatologije Medicinskog fakulteta UCG koji će se održati u sklopu projekta MADE (Mobile Access Dental Clinic), sufinansiranog iz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020.

Cilj projekta MADE je uspostaviti dugoročnu saradnju u pružanju usluga preventivne zdravstvene zaštite oralnog zdravlja između javnih zdravstvenih ustanova u prekograničnom području južne Hrvatske, zapadne Bosne i Hercegovine i Crne Gore, što će omogućiti prilagođavanje stručnjaka dentalne medicine zahtjevima i potrebama prekograničnog stanovništva za zaštitom oralnog zdravlja.

Zajednički trening program organizuje projektni partner Univerzitet  Crne  Gore, Medicinski fakultet u Podgorici s ciljem obuke studenata stomatologije za implementaciju četiri  razvijena preventivna programa zaštite oralnog zdravlja.

Trening program održat će se u srijedu 09. februara 2022. godine u 9:00 sati u  Amfiteataru za morfološku grupu predmeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.