Interaktivna internetska naučna konferencija obilježiće sjutra 20 godina rada Centra za medicinsku genetiku i imunologiju




Interaktivna internetska naučna konferencija obilježiće sjutra 20 godina rada Centra za medicinsku genetiku i imunologiju

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore organizovaće se interaktivna internetska naučna konferencija, sjutra, 23. oktobra 2020. godine,  u 10:30h, posvećena jubileju - 20. godina rada Centra za medicinsku genetiku i imunologiju, Kliničkog centra Crne Gore.

Tema naučnog skupa je „Biomedicina kao sintagma kliničke i molekularne medicine na prelazu milenijuma - 20 godina medicinske genetike i imunologije i 30 godina kliničke genetike u Crnoj Gori“.   

Organizatori događaja su Medicinski fakultet UCG, Klinički centar i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.

Ovaj međunarodni virtualni skup planiran je sa učešćem istaknutih stučnjaka iz oblasti genomske medicine iz evropskih zemalja.

Izlaganje učesnika van Crne Gore će biti onlajn, a učesnika iz Kliničkog centra Crne Gore onlajn i uživo, s obzirom na to da je predviđeno i neposredno prisustvo skupu.

Ovo će biti prilika da se vide i čuju različiti aspekti i dostignuća u najznačajnijim oblastima biomedicine i njenog uticaja na medicinsku praksu i nauku, koje će prezentovati istaknuti stručnjaci iz oblasti biomedicine.

 


U prilogu je agenda skupa.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.