Erasmus studentska mreža na Pomorskom fakultetu Kotor upriličila dobrodošlicu za Erasmus + studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor postali su dio Erasmus studentske mreže sa sjedištem u Podgorici (Erasmus Student Network – ESN). Ova internacionalna studentska organizacija zasnovana je na idejama interkulturalnog razumijevanja, integracije, međusobnog poštovanja i podrške, sa misijom promocije mobilnosti studenata.

Shodno misiji ove mreže, studenti Pomorskog fakulteta Kotor upriličili su dobrodošlicu za Erasmus studente iz Mađarske (Óbuda Univerzitet, Budimpešta), Rumunije (Pomorska akademija “Mircea cel Batran”, Kostanca) i Hrvatske (Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu). Naime, šest Erasmus studenata će ljetnji semestar 2022/23. godine provesti na Pomorskom fakultetu Kotor i pohađati grupu predmeta iz srodnih oblasti.

Naši studenti su pripremili prigodnu prezentaciju o istoriji Fakulteta, studijskim programima, projektnim aktivnostima, raspoloživim kapacitetima, ali i o turističkim i kulturnim atraktivnostima grada Kotora i Crne Gore.

Takođe, pokazali su inicijativu i potrudili se da Erasmus studente upoznaju sa prirodnim i kulturnim ljepotama grada Kotora, studentskim domom, te resursima kojima raspolaže Pomorski fakultet Kotor. Razgovarali su i pokrenuli organizaciju izleta i sličnih događaja koji unaprijeđuju studentski život, te pružili punu podršku u savladavanju studentskih obaveza.

Ubuduće Erasmus studentska mreža će biti na raspolaganju svim dolaznim Erasmus studentima na Pomorskom fakultetu Kotor kako bi im maksimalno olakšali adaptivni period, studentske obaveze i učinili nezaboravnim Erasmus + studentsko iskustvo u Kotoru.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.