V.f. rektor Božović uputio apel svim članovima univerzitetske zajednice da se vakcinišu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić   primili su danas prvu dozu vakcine protiv COVID-19 i time podržali kampanju opšte imunizacije, u Unverzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Ministarka Bratić i v.f rektora Božović primili su kinesku Sinofarm vakcinu i tom prilikom pozvali građane da se vakcinišu u što većem broju.

 Rektor Božović pozdravio je sve koji su uključeni u proces masovne imunizacije.

„U tom smislu, smatram da je uticaj Univerziteta Crne Gore značajan. Stoga apelujem na sve članove univerzitetske zajednice, nastavnike i studente, da pristupe što prije vakcinaciji jer je to jedini način da se vratimo normalnom životu. To nam je interes svima“, kazao je profesor Božović.

Ministarka Bratić je podsjetila da je opšta imunizacija jedini put do potpunog povratka normalnim životnim tokovima.

„Da se vratimo u punom kapacitetu u škole, koncertne hale, pozorišne dvorane i sportske hale, na igrališta. Dakle, i zdravlje i obrazovanje, i zdravlje i nauka, i zdravlje i kultura, i zdravlje i sport – pobjedićemo i ovaj put“, zaključila je ministarka Bratić.

Vakcinišem se jer vjerujem da je imunizacija jedini način da pobijedimo COVID-19, da sačuvamo javno zdravlje, a zatim i ekonomiju naše zemlje“, poručila je  ministarka Bratić, ističući da ovakve situacije podsjećaju na dragocjenost svakog ljudskog života.

Ona je dodala da vjeruje zdravstvenim institucijama, kao i da cijeni samopregoran i višemjesečni rad medicinskih radnika u cilju očuvanja javnog zdravlja.

Direktor Doma Zdravlja Podgorica v.d. Prim pr Danilo Jokić zahvalio se ljudima iz Vladinog kabineta koji su svojim primjerom pokazali da vakcina znači život. On je izrazio zahvalnost i v.f rektoru Božoviću na ustupanju Univerziteskog sportsko-kulturnog centra za vakcinaciju.  Posebnu zahvalnost iskazao je i ministarki Bratić na ustupljenim fiskulturnim salama u Crnoj Gori. 


 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.