Studentske organizacije
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Odabravši Univerzitet Crne Gore, vi stupate u zajednicu od preko 17 000 studenata. Na Univerzitetu Crne Gore postoji oko 10 studentskih organizacija koje zastupaju interese studenata. 

Krovna studentska organizacija je Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, koja je uključena u proces odlučivanja u ime studenata. Svaka studentska organizacija teži da otvori različita polja mogućnosti za studente, u zavisnosti od svog programskog opredjeljenja.

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je institucionalno predstavničko tijelo studenata Univerziteta Crne Gore, koje zastupa više od 17.000 studenata. Od osnivanja, 31. maja 2004. godine, kontinuirano radi na poboljšanju uslova studentskog života i jačanju studentske populacije u Crnoj Gori. Sa predstavnicima u Upravnom odboru, Senatu, Sudu časti, Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta Univerziteta Crne Gore i Savjetu za visoko obrazovanje, Studentski parlament učestvuje u procesu odlučivanja u ime studenata, sa najmanje 20 odsto učešća u svakom od tijela odlučivanja na Univerzitetu.

Misija Studentskog parlamenta je da se glas studenta čuje i da se njihovi interesi poštuju. Zato ohrabruje studentski aktivizam, uključivanje u društvene procese i život, za šta je potrebna podrška cjelokupnog društva.

Od maja 2016. godine, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore punopravni je član Evropske studentske unije (ESU) – krovne organizacije nacionalnih studentskih unija iz cijele Evrope, čime je djelovanje uzdigao na međunarodni nivo.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.