Nagrade najboljima




Univerzitet Crne Gore želi da podstakne studente da postižu bolji uspjeh na studijama, razviju interesovanje za naučnoistraživački, umjetnički i stručni rad i kreativno i kritički promišljaju.


 
Da bi to postigao, Univerzitet jednom godišnje, dodjeljuje sljedeća priznanja:
   - Nagradu za završene studije sa najboljim uspjehom
   - Nagradu za postignut uspjeh u toku studija i
   - Nagradu za najbolji naučnoistraživački, umjetnički i stručni rad.

Nagrada za završene studije sa najboljim uspjehom sastoji se od Plakete Univerziteta Crne Gore i novčane nagrade. Po dvije nagrade dodjeljuju se najboljim studentima iz oblasti društvenih nauka i tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka,  i jedna nagrada najboljem studentu iz oblasti umjetnosti. Nagrade se dodjeljuju studentima koji su u prethodnoj studijskoj godini završili osnovne studije sa ukupnom prosječnom ocjenom od  najmanje 9,50 i nijesu ponovili ni jednu godinu studija.

Nagrada za postignut uspjeh tokom studija sastoji se od diplome i novčane nagrade. Ova nagrada dodjeljuje se studentima završne godine, koji su prethodne godine studija završili u redovnim rokovima i iz svih položenih ispita postigli ukupnu prosječnu ocjenu od najmanje 9,00.

Nagrada za najbolji naučnoistraživački, umjetnički i stručni rad studenta sastoji se od pisanog priznanja i novčane nagrade. Radi podsticanja naučno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada studenata, Univerzitet svake godine nagrađuje po jedan rad iz oblasti nauka i umjetnosti, koji su izrađeni u prethodnoj kalendarskoj godini. Konkurs za dodjelu nagrade za najbolji naučno-istraživački, umjetnički i stručni rad raspisuje Univerzitet, najkasnije do 31. januara tekuće godine.

Pravilnik o nagrađivanju najboljih studenata

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.