Apel za očuvanje parkovskog mobilijara u kampusu Univerziteta Crne Gore

15.07.2022


Univerzitet Crne Gore upućuje apel javnosti, građanima i ekološkim aktivistima da pruže podršku u očuvanju parkovskog prostora i mobilijara u kampusu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici,  koji je, nažalost, sinoć bio izložen vandalizmu i krađi.

Radnici zaduženi za uređenje kampusa Univerziteta Crne Gore konstatovali su štetu, pretežno na automatskom sistemu navodnjavanja, koja će u najkraćem roku biti sanirana, dok će nadležni organi biti upoznati sa vandalskim činom i nanijetom štetom. Sa Univerziteta Crne Gore već su kontaktirane nadležne službe radi većeg nadzora tokom noćnih sati.

UCG je u duhu politike “zelenog univerziteta”, obezbijedio ne samo za univerzitetsku zajednicu već i za sve sve građane Podgorice, uređenih 30.000 metara kvadratnih nove parkovske površine, gdje je devastirani i zapušteni prostor u blizini  zgrade Tehničkih fakuleta pretvoren u impresivan park. Sada nam je potrebna podrška da zajedničko dobro i zelena pluća grada očuvamo od vandalskog čina pojedinaca i preduprijedimo ovakav vid odnosa prema zelenom nasljeđu.

Broj posjeta : 557

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.