Apel za očuvanje parkovskog mobilijara u kampusu Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore upućuje apel javnosti, građanima i ekološkim aktivistima da pruže podršku u očuvanju parkovskog prostora i mobilijara u kampusu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici,  koji je, nažalost, sinoć bio izložen vandalizmu i krađi.

Radnici zaduženi za uređenje kampusa Univerziteta Crne Gore konstatovali su štetu, pretežno na automatskom sistemu navodnjavanja, koja će u najkraćem roku biti sanirana, dok će nadležni organi biti upoznati sa vandalskim činom i nanijetom štetom. Sa Univerziteta Crne Gore već su kontaktirane nadležne službe radi većeg nadzora tokom noćnih sati.

UCG je u duhu politike “zelenog univerziteta”, obezbijedio ne samo za univerzitetsku zajednicu već i za sve sve građane Podgorice, uređenih 30.000 metara kvadratnih nove parkovske površine, gdje je devastirani i zapušteni prostor u blizini  zgrade Tehničkih fakuleta pretvoren u impresivan park. Sada nam je potrebna podrška da zajedničko dobro i zelena pluća grada očuvamo od vandalskog čina pojedinaca i preduprijedimo ovakav vid odnosa prema zelenom nasljeđu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.