Počelo prijavljivanje za upis, prijemni ispiti od 23. do 25. jula




Počelo prijavljivanje za upis, prijemni ispiti od 23. do 25. jula

Elektronsko prijavljivanje po osnovu Konkursa za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu u II roku, počelo je danas i trajaće do 16.00 sati kada će elektronski sistem biti zatvoren.

Preporuka kandidatima je da pročitaju detalje o proceduri elektronske prijave iz teksta Konkursa objavljenog na sajtu Univerziteta (www.ucg.ac.me). 

U slučaju da prijavljivanje nije moguće ovim putem (npr. u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, strani državljani, državljani Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i sl) kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice.

Podsjećamo, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se 22. jula 2022. godine.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se u periodu od 23. do 25. jula 2022. godine.  Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života,  kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Raspored termina polaganja predmeta i ispita istaknuti su na internet stranicama organizacionih jedinica. 

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja završiće se zaključno sa 27. julom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Pogledajte i video objašnjenje elektronskog upisa:

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.