Objavljeni konkursi za upis: Počele prijave za specijalističke i master, prijemni za master 29. i 30. septembra
Objavljeni konkursi za upis: Počele prijave za specijalističke i master, prijemni za master 29. i 30. septembra

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je konkurs za upis na specijalističke i master studije (120 ECTS) Univerziteta Crne Gore, sa 1.760 predviđenih mjesta za master studije koje se finasiraju iz Budžeta, i 1.516 mjesta za samofinansirajuće studije.

Konkursi su objavljeni u prilogu ove vijesti i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

Prijava na konkurs za oba nivoa studija se podnosi sjutra, 28. septembra 2023. godine studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena te službe.

Za upis na budžetske master studijske program, kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija, koji će biti organizovani 29 i 30. septembra 2023. godine. Raspored polaganja prijemnog ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

Uslovi, kriterijumi i postupak upisa na oba nivoa studija bliže su uređeni pravilnicima koji su objavljeni ina internet stranici Univerziteta Crne Gore, kao dokumenti pod nazivom: Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore  i Pravila studiranja na postdiplomskim studijama.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja obaviće se zaključno sa 4. oktobrom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Detalji konkursa dati su u dokumentima u prilogu.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.