Premijer Duško Marković razgovarao sa studentima




























Studentski parlament Univerziteta Crne Gore organizovao je danas, povodom Dana studenata, susret premijera Duška Markovića sa studentima Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za državne i evropske studije.

Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je u razgovoru sa studentima da Vlada planira uvođenje novog modela finansiranja javnih ustanova visokog obrazovanja, po kojem studenti osnovnih i master studija neće plaćati školarinu.Premijer je rekao da je Crna Gora u oblasti obrazovanja i kulture već usklađena sa Evropskom unijom.

 

„Stvaramo elitu koja ima potencijal da znanjem i mudrošću nadjača glasove populizma i nacionalizma, koji prijete da uvedu nerede i nestabilnost. Želim da zajedno sa vama gradimo CG koja će biti sinonim za napredak i inovacije, prosperitet i državu privlačnu za život“ – rekao je Marković.

Govoreći o strateškim političkim temama premijer je kazao, između ostalog, da je Crna Gora zakoračila u 21. vijek sa dvije mudre strateške odluke: da obnovi samostalnost i da budućnost veže za integraciju u EU i NATO.

„Od najvećeg značaja za svaku društvenu zajednicu je da realno procijeni svoje mjesto u najširem međunarodnom mozaiku“ – rekao je predsjednik Vlade.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.