Rektorat, 12.09.2019

Univerzitet Crne Gore po prvi put uvršten na prestižnom Times Higher Education rangiranju svjetskih univerzitetaU danas objavljenom rangiranju najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2020. godinu, koje vrši Times Higher Education (THE), po prvi put se među 1396 najboljih svjetskih univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore.

Times Higher Education rangiranje predstavlja jedno od najznačajnijih rangiranja univerziteta u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u koju se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije. Univerzitet Crne Gore je postigao najbolje rezultate u kategorijama međunarodna prepoznatljivost (gdje se nalazi u prvoj polovini svih rangiranih univerziteta) i citiranost.

Image

https://www.cdm.me/drustvo/ucg-medu-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta/

http://mondo.me/a774686/Info/Drustvo/UCG-medju-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ucg-po-prvi-na-prestiznom-rangiranju-svjetskih-univerziteta

https://portalanalitika.me/clanak/345203/ucg-prvi-put-na-prestiznom-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta

https://www.aktuelno.me/crna-gora/univerzitet-cg-medu-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta/

https://volimpodgoricu.me/2019/09/12/univerzitet-crne-gore-po-prvi-put-uvrsten-na-prestiznom-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta/

 

 

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 1694