Univerzitet Crne Gore po prvi put uvršten na prestižnom Times Higher Education rangiranju svjetskih univerziteta




U danas objavljenom rangiranju najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2020. godinu, koje vrši Times Higher Education (THE), po prvi put se među 1396 najboljih svjetskih univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore.

Times Higher Education rangiranje predstavlja jedno od najznačajnijih rangiranja univerziteta u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u koju se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije. Univerzitet Crne Gore je postigao najbolje rezultate u kategorijama međunarodna prepoznatljivost (gdje se nalazi u prvoj polovini svih rangiranih univerziteta) i citiranost.

Image

https://www.cdm.me/drustvo/ucg-medu-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta/

http://mondo.me/a774686/Info/Drustvo/UCG-medju-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ucg-po-prvi-na-prestiznom-rangiranju-svjetskih-univerziteta

https://portalanalitika.me/clanak/345203/ucg-prvi-put-na-prestiznom-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta

https://www.aktuelno.me/crna-gora/univerzitet-cg-medu-1396-najboljih-svjetskih-fakulteta/

https://volimpodgoricu.me/2019/09/12/univerzitet-crne-gore-po-prvi-put-uvrsten-na-prestiznom-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta/

 

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.