ICGEB objavio novi poziv za stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja




ICGEB objavio novi poziv za stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja

Centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) putem “Arturo Falači” programa stipendiranja (The Arturo Falaschi Fellowship Programme) nastavlja da pruža podršku naučnicima iz zemalja članica ove organizacije, među kojima je i Crna Gora.

Programom stipendiranja predviđena je podrška za doktorska i postdoktorska istraživanja u dijelu prirodnih nauka u naučnom okruženju svjetske klase.

Rok za podnošenje aplikacija za stipendije za doktorske studije je 31. mart 2020. godine dok je za postdoktorske studije 31. mart 2020. i 30 septembar 2020. godine.

ICGEB, sa sjedištem u Trstu, osnovan je u okviru zajedničkog sistema Ujedinjenih nacija, kao Centar uspješnosti za istraživanje i treninge u oblasti molekularne biologije, u cilju pomoći zemljama u razvoju i ekonomijama u tranziciji. Posvećen je rješavanju nekih od ključnih problema koji se tiču zdravlja, ishrane, poljoprivrede, životne sredine, industrijskog razvoja.

ICGEB trenutno broji 66 zemalja članica, a Crna Gora postala je jedna od njih 2012. godine. Pored Trsta, Nju Delhija i Kejptauna, posjeduje i mrežu preko 40 povezanih centara širom svijeta čije su istraživačke aktivnosti koordinisane i djelimično finansirane od ICGEB-a.

Važnost članstva u jednom ovakvom centru za Crnu Goru i njene naučnike je izuzetna, s obzirom na činjenicu da su laboratorije ICGEB-a jedne od najboljih u svijetu, a sve zemlje članice i njeni naučnici imaju pun pristup, mogućnost usavršavanja, obuke i istraživanja.

Više informacija o stipendijama možete naći ovdje ili se informisati putem linka: https://www.icgeb.org/activities/fellowship/ ili Nacionalne kontakt osobe za saradnju Crne Gore sa ICGEB-om (ICGEB Liaison Officer):

dr Jelena Zindović

Univerzitet Crne Gore - Biotehnički fakultet

e-mail: jelenazindovic@yahoo.com

tel: 020/268-716

 

http://www.mna.gov.me/vijesti/212095/ICGEB-objavio-novi-poziv-za-stipendije-za-doktorska-i-postdoktorska-istrazivanja.html



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.