Stipendije za kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj 2021. godine




Vlada Bavarske nudi crnogorskim studentima stipendije za kruseve njemačkog jezika u 2021. godini.

Stipendija za kurseve u Bavarskoj pokriva troškove školarine, smještaja i hrane, a u slučaju online kurseva biće pokrivena i školarina za kurseve. 

Studenti i mladi akademci svih disciplina sa srednjim nivoom znanja njemačkog jezika (najmanje B1 – nivo) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine se mogu prijaviti za BAYHOST stipendiju za ljetnje kurseve Prilikom prijavljivanja za stipendiju studenti moraju imati makar dva završena semestra na instituciji visokog obrazovanja i dostaviti prateću dokumentaciju sa ocjenama.

Studenti treba da dostave svu dokumentaciju putem mejla na adresu BAYHOST-a najkasnije do 23. marta 2021. godine.

Sve ostale informacije o ljetnjim kursevima i procesu prijavljivanja su dostupne na veb-sajtu i BAYHOST Facebook stranici.

Važna informacija: Usljed trenutne pandemije još uvijek nije određeno koji kursevi će biti održani na bavarskim univerzitetima u 2021. godini.

Studenti su pozvani da se u svakom slučaju prijave za BAYHOST STIPENDIJU na vrijeme; raspodjela stipendija će se odvijati od aprila do juna saglasno dostupnim ljetnjim kursevima (online i na univerzitetu u Bavarskoj).

Ukoliko postoje bilo kakve poteškoće sa slanjem prijava za stipendije zbog pandemije, obratite se na email adresu doeppe@bayhost.de u najkraćem roku.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.