Stipendije za usavršavanje u okviru obrazovnog sistema Kineske akademije nauka - prijave do 20. februara




Stipendije za usavršavanje u okviru obrazovnog sistema Kineske akademije nauka - prijave do 20. februara

Alijansa međunarodnih naučnih organizacija (ANSO) objavila je poziv za stipendiranje mladih talenata. Program obezbjeđuje stipendije za usavršavanje u okviru obrazovnog sistema Kineske akademije nauka, uključujući Univerzitet za nauku i tehnologiju Kine (USTC), Univerzitet Kineske akademije nauka (UCAS) i institut Kineske akademije nauka u raznim djelovima Kine.

Pravo prijave imaju studenti magistarskih i doktorskih studija.

Na predlog Univerziteta Crne Gore jedan broj izvanrednih kandidata dobiće preporuku Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Preporuka CANU na predlog Univerziteta biće dodatna prednost zainteresovanim kanidatima.

Kandidati zainteresovani za dobijanje preporuke mogu dostaviti prijave Kancelariji za međunarodnu saradnju UCG do 20. februara na mejl adresu: irouom@ucg.ac.me.

Prilokom selekcije prednost će imati student doktorskih studija. Kriterijum za vrednovanje biće, godina studija, prosječna ocjena sa studija i intervju koji će biti obavljen sa svim kandidatima.

Kandidati koji dobiju preporuku Akademije svakako moraju zadovoljiti krijterijume za izbor koji važe za sve aplikante. Ocjenu prijava izvršiće Univerzitet za nauku i tehnologiju Kine i Univerzitet Kineske akademije nauka.

Poziv i detalji o proceduri prijave, samom programu i kriterijumima za izbor mogu se naći na linku:

http://www.anso.org.cn/programmes/talent/scholarship/

Više detalja dostupno je u prilogu.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.