Univerzitet Crne Gore domaćin prve internacionalne nedjelje za akademsko i administrativno osoblje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore biće domaćin prve internacionalne nedjelje za akademsko i administartivno osoblje "International Staff Week" koju organizuje u saradnji sa španskim univerzitetima, Univerzitetom u Haenu i Univerzitetom u Kadizu, od 4. do 8. jula, u Rektoratu UCG. Riječ je o univerzitetima sa kojima UCG ima potpisane bilateralne ugovore za razmjenu studenata i osoblja u okviru Erasmus+ programa.

Internacionalna nedjelja obuke, sa oko 60 učesnika, biće prilika da partnerski univerziteti predstave svoje najbolje prakse u realizaciji projekata međunarodne mobilnosti studenata i osoblja u okviru Erasmus+ programa, kao i da dobiju ključne informacije o aktivnostima UCG u ovom segmentu. Teme o kojima će biti riječi su i novi trendovi u internacionalizaciji univerziteta i prioriteti novog Erasmus+ programa: digitalizacija, inkluzija i ekološki aspekti.

Mogućnosti dalje saradnje Univerziteta Crne Gore i španskih univerziteta, kao i rada na zajedničkim projektima biće razmotrena u okviru zasebne sesije ove sedmice.

Univerzitet u Haenu je prema listi Times Higher Education Impact Rankings objavljenoj prošle godine, među 100 najboljih univerziteta u domenu ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, s akcentom na istraživanje, upravljanje, domet i nastavu. Univerzitet u Kadizu prepoznat je po nastavi iz oblasti medicine i pomorstva. Oba univerziteta su državni univerziteti Španije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.