Program bilateralnog stipendiranja studenata u Republici Slovačkoj
Program bilateralnog stipendiranja studenata u Republici Slovačkoj

Ministarstvo prosvjete obavještava zainteresovane kandidate o bilateralnom stipendiranju za akademsku 2023/2024. godinu shodno bilateralnom sporazumu između Ministarstva prosvjete, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Prijava zainteresovanih kandidata za bilateralnu stipendiju za školsku 2023/2024. godinu kao i sve druge detaljnije informacije objavljene su na engleskom jeziku na sajtu Ministarstva prosvjete, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike: https://www.minedu.sk/scholarships-offered-within-the-framework-of-bilateral-programs-of-cooperation-for-20232024/

Na navedenoj stranici objavljeni su i podaci o finansijskom obezbjedjenju stipendista uključujući i vanredne situacije (na primjer u vezi sa širenjem COVID-19).

Takođe vas informišemo o mogućnosti pojednostavljenog postupka izdavanja nacionalnih viza, koje se izdaju za boravak duži od tri mjeseca, ali ne duže od godinu dana. Više informacija možete naći OVDJENe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.