Projekat STAND: Izrada softverskog rješenja za potrebe evidencije u okviru međunarodne saradnje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru projekta STAND (Jačanje autonomije univerziteta i povećanje odgovornosti i transparentnosti univeziteta Zapadnog Balkana), održan je radni sastanak povodom izrade softverskog rješenja za potrebe Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost i Kancelarije za projekte Univerziteta Crne Gore.

Predstavnici firme INFINITY ENERGY AND ITSS, koja je izabrana na tenderu, prezentovali su softversko rješenje za vođenje evidencije o bilateralnoj saradnji, implementaciju i administriranje projekata međunarodne mobilnosti te praćenje i vođenje evidencije o projeknim aktivnostima UCG.

U ime Univerziteta Crne Gore sastanku je prisustvovao prorektor prof. dr Veselin Mićanovićb predstavnici Centra informacionog sistema, Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost i Kancelarije za projekte.

Predstavljeno rješenje će umnogome olakšati dosadašnje aktivnosti na polju međunarodne saradnje i realizacije projekata kroz digitalizaciju radnih procesa.

STAND projekat ima za cilj poboljšanje procesa i mehanizama univerzitetske autonomije povećanjem upravljačkih kapaciteta, odgovornosti i transparentnosti univerziteta Zapadnog Balkana (Kosovo, Albanija i Crna Gora). Projekat je u skladu sa nacionalnim i regionalnim prioritetima za zajedničke strukturne projekte upravljanja, strateškog planiranja i upravljanja visokim obrazovanjem.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.