Prilika za akademsku razmjenu i stipendiranje studenata u Poljskoj




Prilika za akademsku razmjenu i stipendiranje studenata u Poljskoj

Predstavnici Poljske nacionalne agencije za akademsku razmjenu (NAWA) posjetiće Univerzitet Crne Gore, 22. aprila, u sklopu serije događaja pod nazivom   Edu&Science Meetings.

Ovaj događaj predstavlja priliku za promociju poljsko-crnogorske međunarodne akademske saradnje, kao i za upoznavanje sa širokim spektrom mogućnosti koje NAWA nudi studentima koji žele da studiraju u Poljskoj.

Jedan od ključnih ciljeva Poljske nacionalne agencije za akademsku razmjenu jeste podsticanje studenata sa Balkana da se prijave za prestižni program stipendiranja Banach. Ovaj program ima za cilj podržati socio-ekonomski razvoj zemalja u razvoju kroz unaprijeđenje obrazovanja i znanja njihovih građana. Stipendije su dostupne za master studije na poljskim univerzitetima, uz mogućnost izbora studija na poljskom odnosno engleskom jeziku.

Pozivamo vas da nam se pridružite 22. aprila u Plavoj sali zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore u 14h kako biste saznali više o obrazovnom sistemu Poljske, aktivnostima Poljske nacionalne agencije za akademsku razmjenu, BANACH NAWA programu stipendiranja i CEEPUS  programu razmjene, koje pružaju prilike za studentsku mobilnost.

Vise informacija na:

 https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme 

 https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme/call-for-proposals 

 


 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.