Western Balkans Mobility Scheme - otvoren poziv za mlade istraživače




Western Balkans Mobility Scheme - otvoren poziv za mlade istraživače

Otvoren je poziv za prijave na Western Balkans Mobility Scheme, pilot program u okviru projekta POLICY ANSWERS, koji se finansira iz programa Horizon Europe. Cilj ovog programa je unaprijeđenje regionalne saradnje i podrška održivom ekonomskom rastu kroz mobilnost istraživača. Program teži jačanju inovacionih ekosistema u regionu, kao i integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Ciljevi programa:

  • Povećanje regionalne saradnje i podrška mobilnosti u oblasti istraživanja i inovacija.
  • Jačanje kapaciteta i infrastrukture za istraživanje u zemljama Zapadnog Balkana.
  • Promocija održivog ekonomskog rasta i otpornosti društva.
  • Povećanje zapošljivosti mladih istraživača i razvoj njihovih veština.

Ko može da se prijavi?

  • Istraživači na početku karijere (PhD studenti i postdoktorandi, doktorat ne stariji od sedam godina).
  • Institucije za istraživanje i visoko obrazovanje iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija).

Proces prijave:

Prijave se podnose isključivo putem web-platforme PT-Outline na linku. Potrebno je dostaviti informacije o projektu, institucijama domaćina i istraživača, ciljevima projekta, planu rada i traženim sredstvima, uz biografije istraživača i mentora.

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije, molimo vas da posjetite Western Balkans Mobility Scheme ili kontaktirate sekretarijat poziva putem mejl adrese na calls-europe@dlr.de ili telefonom na +49 228 3821 1482 ili 1358.

Pridružite se procesu unaprijeđenja regionalne saradnje i stvaranju boljih uslova za istraživanje i inovacije u Zapadnom Balkanu!

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.