Prijave za prvi Student Business Hub od sjutra




Prijave za prvi Student Business Hub od sjutra

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom „Balance to business“ organizuje prvi „Student Business Hub“, besplatne treninge i radionice namijenjene studentima završnih godina studija i poziva sve zainteresovane studente da se prijave.


Studenti će kroz „Student Business Hub“ upoznati i usavršiti najbitnije praktične vještine današnjice, kao pripremu za buduće poslovne poduhvate. Program se može posmatrati kroz trening od tri cjeline, gdje studenti na početku dublje upoznaju i prepoznaju sebe, šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisani cilj ("Karijerni potencijal"); nakon toga savladaće praktične vještine koje će im omogućiti da dođu upravo do tog cilja i daljih ličnih napredaka, a pored toga će dobiti nova znanja koja će ih spremiti za poslovni svijet i svijet biznisa ("Komunikacijom i dijalogom do uspjeha", "Efikasno primanje i davanje feedback-a", "Koncept vremena", "Donošenje odluka i efikasni sastanci"). Na samom kraju, zaokružiće sve naučeno i imaće priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti ("Mladi lideri novog doba")

Tokom svakog treninga odrađivaće se posebni alati i praktične vježbe, a osim toga svaki student će imati priliku za dvije besplatne individualne koučing sesije tokom trajanja programa, kako bi se svakom studentu pružio personalizovani pristup i podrška.

Program će u 2021. godini obuhvatiti 30 studenata, podijeljenih u dvije grupe, po 15 u jednom semestru, a prva grupa polaznika imaće radionice i treninge u periodu od februara do juna. Održavaće se u prostorijama Univerzitetsko sportsko – kulturnog centra, gdje će se grupa studenata sa predavačem sastajati 6 puta tokom predstojećeg semestra, vikendom, u trajanju od 6-8h.

Studenti će nakon završenih treninga dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno odrađenom programu.

Studenti koji žele da se prijave za pohađanje prvog Student Business Hub-a, moraju ispunjavati sledeće uslove:

1.    Da su studenti završnih godina studija (specijalističkih studija, jednogodišnjih ili dvogodišnih master studija)
2.    Ukupna prosječna ocjena sa prethodnih nivoa studija mora biti iznad 8.00
3.    Treninzi i radionice su u ovom semestru dostupni za studente sa sledećih fakulteta:
-    Ekonomski fakultet – 2 studenta
-    Pravni fakultet – 2 studenta
-    Fakultet političkih nauka – 2 studenta
-    Elektrotehnički fakultet – 2 studenta
-    Prirodno-matematički fakultet – 2 studenta
-    Mašinski fakultet – 1 studenta
-    Fakultet za turizam i hotelijerstvo – 1 student
-    Filološki fakultet – 1 student
-    Fakultet likovnih umjetnosti (smjer Grafički dizajn) – 1 student
-    Filozofski fakultet (smjerovi Psihologija i Sociologija) – 1 student

Studenti se prijavljuju slanjem kratkog motivacionog pisma (u kom je potrebno navesti fakultet, godinu studija i prosječnu ocjenu) i CV obrazca na mail Karijernog centra - karijernicentar@ucg.ac.me.
Ukoliko broj prijavljenih studenata sa sličnim kvalifikacijama bude veliki, obaviće se kratki intervjui sa prijavljenim kandidatima.
 
Prijave za program Student Business Hub biće otvorene od 15. januara do 1. februara.

Detaljnije informacije mogu se naći u brošuri (u prilogu).

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.