Počeo program obuke Student Business Hub: Mladi se pripremaju za poslovne ambijente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Izvor:http://www.mediabiro.tv/

Foto

Besplatni program obuke Student Business Hub, koji pohađaju studenti završnih godina Univerziteta Crne Gore (UCG), počeo je danas. Obuku organizuje Karijerni centar Univerziteta u saradnji s kompanijom Balance2business. Iz Karijernog centra su najavili da će nakon ovog semestra, u kom je obuka dostupna za 15 studenata, u sljedećem biti otvorena za još 15 studenata UCG-a. Cilj je pripremiti studente za buduće poslovne poduhvate koji su pred njima.

Program će biti realizovan kroz tri cjeline. Polaznici će moći da upoznaju i prepoznaju svoje potencijale, da savladaju praktične vještine i da usvoje nova znanja koja će ih pripremiti za svijet biznisa. Osim toga, imaće priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti

Osnivačica i direktorica kompanije Balance2business Jelena Vuletić kazala je da će studenti kroz program tragati za odgovorom na pitanje: „Ko sam ja danas i ko sam potencijalno ja?”.

„Četiri treninga, koja se dešavaju između dva grupna koučing programa podrazumijevaju: kako da komuniciram u timu, koji su to kanali komunikacije koje treba da prepoznam kako bi izbjegao konflikt s budućim kolegama, kako da donosim odluke, kako da postavljam prioritete i kako da izbjegnem kradljivce vremena. Zaista sam željela, na ovaj neki način, da mlade ljude pripremamo za poslovne ambijente”, kazala je Vuletićeva.

Kroz iskustva koja budu sticali studenti će dodatno učiti.

„Ja prosto volim da kažem - važno je da znamo, važno je da vježbamo. Onda se samim tim i stvaraju prilike u kojima ćemo ta svoja znanja da dijelimo i da upotpunjavamo”, poručila je direktorica kompanije Balance2business.

Svi segmenti ovog programa podrazumijevaju i praktične vježbe. Pored toga, studenti će imati priliku za dvije besplatne individualne koučing sesije ne bi li se svakom od njih pružio personalizovani pristup i podrška. 

Student Prirodno-matematičkog fakulteta Danilo Račić kazao je da je uvjeren da im je pružena jedinstvena šansa da unaprijede vještine i izađu drugačiji. 

„Kad kažem drugačiji mislim bolji, s nekim novim vještinama unaprijeđenim znanjem i komunikacijom s drugim ljudima. Štaviše, da ne bude ništa od svega ovoga, uspostaviću nove kontakte. Očekujem da ću prvo da upoznam samog sebe. Mislim da je to najteži zadatak. Da vidim gdje su moje slabosti, šta je to što mogu da unaprijedim da bude mnogo bolje”, rekao je Račić

Sličnih je očekivanja i student Mašinskog fakulteta Dejan Delić.

„Očekujem jedno lijepo druženje, upoznavanje vršnjaka koji su, kao ja, na putu da postanu veliki u ovom društvu i doprinesu mu. Očekujem stvaranje mreže takvih ljudi koji će nam svima donijeti bolje. To je sjajna prilika. Veoma sam srećan što je ovo prvi ovakav program u našoj državi i što učestvujem u njemu”, naveo je Delić.

Studentkinja Elektrotehničkog fakulteta Jelena Grba kazala je da joj je pažnju privukla mogućnost sticanja komunikacijskih vještina.

„Meni ovaj program predstavlja bitnu priliku da steknem poslovne vještine koje ću kasnije primjenjivati. Nešto što nas vjerovatno čeka kasnije u toku karijere. Mislim da je pravo vrijeme da pohađamo ovu obuku, s obzirom da nam se bliže prva poslovna iskustva i mislim da će nam svima značiti pohađanje obuke”, poručila je Grba.

Studenti će nakon završene obuke Student Business Hub, koja će se održavati u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno odrađenom programu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.