Poziv poslodavcima: Otvorene prijave za učešće na Summer job 2024
Poziv poslodavcima: Otvorene prijave za učešće na <span class="CyrLatIgnore">Summer job</span> 2024

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore pozivaju sve zainteresovane kompanije da se prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu sezonskog zapošljavanja Summer job 2024 i ponude mladim ljudima priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo i zakorače u poslovni svijet.

Učešće kompanijama je potpuno besplatno, a Studentski parlament i  Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore će obezbijediti prostor gdje će kompanije biti u prilici da se predstave studentima, maturantima i svim posjetiocima Sajma, kao i formulare za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za sve dodatne informacije vezane za učešće na ovogodišnjem Summer job-u stojimo na raspolaganju, te nas možete kontaktirati putem e-mail adresa: razvojkarijere@ucg.ac.me i summerjob@ucg.ac.me  ili pozivom na broj telefona koordinatora: 020 414244.

Budući da je broj štandova na Sajmu ograničen, rok za prijavu poslodavaca će biti otvoren do 16. februara.

Ovim projektom predviđeno je informisanje studenata i maturanata iz cijele Crne Gore o opcijama za zaposlenje u domaćim kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike mladim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Sajam će biti organizovan 6. marta, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru (Baku br. 1, Podgorica) u periodu od 10-16h i 7. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, u istom periodu. Sajmu u Podgorici prisustvovaće maturanti iz cijele Crne Gore, kao i studenti sa svih 19 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore. Sa druge strane, u Kotoru se očekuju studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Pomorskog fakulteta i maturanti srednjih škola iz Kotora. Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština u Crnoj Gori, a očekuje se da ovogodišnji Sajam posjeti preko 4.000 zainteresovanih za sezonsko zaposlenje. Kompanije se mogu prijaviti za učešće na Sajmu u Podgorici i/ili Kotoru.

Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, tj. kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća mladih ljudi iz Crne Gore koji pokazuju veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi između 40 i 70 poslodavaca koji nude skoro 2000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje.

U nastavku je foto galerija sa prošlogodišnjeg sajma u Podgorici - FOTO.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.