Akademski kurs "The Blockchain digital revolution”




Akademski kurs "The Blockchain digital revolution”

Studentska, neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje šesti po redu ljetnji akademski kurs na temu blockchain tehnologije pod nazivom ,,The Blockchain digital revolution”, na kome učestvuju 22 studenta sa različitih univerziteta u Evropi i određen broj studenata iz Crne Gore, za koje su prijave u toku.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka praktična znanja. Pohađanjem ovog kursa, učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača, nauče šta je to blockchain tehnologija, kako da pomognu i kako da pametno ulažu u njen razvoj.

Među predavačima se mogu naći ugledna imena iz svijeta ekonomije i finansija kao što su: Ana Nives Radović - poznati finansijski analitičar, autor naučnog projekta „Dividing by Zero” i prvi crnogorski FinTech autor, Novak Svrkota - osnivač Kripto Brokera, prve organizacije u Crnoj Gori koja se bavi menadžmentom i čuvanjem digitalnih aseta, Ruben Vergara Meersohn - osnivač i izvršni direktor Wall Street International-a, obrazovnog centra koji se fokusira na praćenje kulturnih sadržaja i kreiranje multimedijalnog alata visokog kvaliteta posvećenog informativnim potrebama svojih čitalaca, Aleksandra Milaković - student ekonomije, preduzetnica i community menadžer. Angažovana kao menadžer za Balkan u cilju nadgledanja pokretanja DigitalTown-a u regionu Balkana i Evropskoj uniji. Takođe ko-upravlja DigitalTown Global Youth Programom Ambasadora.

Akademski dio kursa će trajati pet dana u periodu od 8. do 12. jula, a 22 studenta koja dolaze iz svih krajeva Evrope osim što će slušati predavanja uglednih predavača, biće u prilici da u preostala dva dana učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima među kojima su: obilasci nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen, posjeta Njegoševom mauzoleju, obilazak Bokokotorskog zaliva kao i krstarenje istim. Jedan od najkarakterističnijih događaja koje kurs obuhvata jeste i internacionalno veče gdje učesnici kursa predstavljaju svoju zemlju, njenu kulturu, nacionalnu kuhinju kao i piće.

Prijave za učešće na kursu, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me. Prijave za učešće su otvorene do 5. jula, a kurs je potpuno besplatan.

Ovaj događaj organizuje BEST (Board of European Students of Technology). U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

BEST Podgorica je jedna od 96 lokalnih grupa sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore. Više informacija o njihovom radu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici BEST Podgorica ili web stranici www.best.ac.me.

(Saopštenje studentske organizacije BEST)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.