Poziv studentima na Info dan Cortex akademije 22. decembra
Poziv studentima na Info dan Cortex akademije 22. decembra

Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore poziva sve zainteresovane studente da u četvrtak, 22. decembra, sa početkom u 12h na Elektrotehničkom fakultetu UCG u QUANTOX sali, prisustvuju održavanju Info dana na kojem će im biti predstavljeni programi edukacije u okviru Cortex akademije.  

Prijave za studente biće zvanično otvorene 26. decembra na zvaničnom sajtu ICT Cortex-a i trajaće mjesec dana, a početak Cortex akademije planiran je za 1. februar 2023. godine.  

Cortex akademija predstavlja program edukacije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koji kombinuje online nastavu i praktični rad sa mentorima iz kompanija članica klastera. 

,,Sagledavajući iskustva prethodne generacije polaznika, namjera nam je da studentima ponudimo kvalitetan, a ove godine i dodatno obogaćen, sadržaj koji će upotpuniti znanja koje stiču na fakultetu i pružiti im priliku da praktični dio obuke provedu sa mentorima iz vodećih crnogorskih IT kompanija.”  saopštili su iz ICT Cortex-a.  

 

Ove godine, studentima se nude besplatni kursevi iz sledećih oblasti i usmjerenja: 

  • Frontend programiranje: 1) html, css, JavaScript - React 

                                          2) html, css, JavaScript - Angular

  • Backend programiranje: 1) Php - (MVC) + Laravel 

                                          2) C# - ASP.NET

                                          3) html, css, JavaScript - Node.js

  • Meke vještine: horizontalni kurs koji će se realizovati paralelno sa glavnim kursom (jednom od gore navedenih usmjerenja) koji studenti izaberu. Teme koje će biti obuhvaćene kursom podrazumijevaju: komunikacija, timski rad i upravljanje vremenom, radna etika i interpersonalne vještine, rješavanje problema i kreativnost 

Programi edukacije trajaće od februara do oktobra. Prvi dio edukacije, planiran za period od februara do juna, podrazumijeva praćenje online kurseva, dok će drugi dio edukacije, čija je realizacija predviđena za jul i septembar, biti fokusirana na praktični dio obuke uz podršku mentora - iskusnih IT profesionalaca iz kompanija članica Cortex-a. 

Na samoj završnici Cortex akademije, u oktobru, biće organizovan Dan karijere, kada će se na jednom mjestu okupiti najuspješniji polaznici i kompanije, kada će imati priliku da se međusobno upoznaju i razgovaraju o potenijalnom budućem angažmanu, bilo da je riječ o praksi ili zaposlenju. 

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.