Edukativne video lekcije za razvoj karijere




Edukativne video lekcije za razvoj karijere

Jobiri platforma je prvi digitalni savjetnik za edukaciju i zapošljavanje koji se potpuno oslanja na vještačku inteligenciju i nudi sveobuhvatne i prilagođene savjete korisnicima.

Pristup bazi video materijala od 140 lekcija, u trajanju do 4 minuta, sa strategijama, tehnikama i savjetima za traženje posla pomoći će studentima da definišu svoje ciljeve i da u potpunosti iskoriste svoje talente. Lekcije podijeljene na šest djelova osmislili su iskusni profesionalci kako bi olakšali proces traženja poslovnih prilika.


Planiranje karijere (20 lekcija)
Blagovremeno planiranje karijere veoma je važno za ostvarivanje profesionalnih ciljeva. Prvi dio lekcija na Jobiri platformi pomoći će studentima da pronađu smjer u kojem žele da se kreću na svom karijernom putu.

Otkrijte mogućnosti (20 lekcija)
U drugom dijelu Jobiri video lekcija studenti kroz tri poglavlja imaju priliku da nauče:
- da otkriju kanale za pronalaženje posla
- kako da se umrežavaju da bi se zaposlili
- kako da otkriju taktike efikasnog umrežavanja

CV/radna biografija (30 lekcija)
Jobiri lekcije iz ovog dijela pomoći će studentima da savladaju napredne tehnike pisanja CV-a, koje će im poslužiti da se pred potencijalnim poslodavcem predstave na najbolji način kroz konciznu i lijepo struktuiranu radnu biografiju.

Propratno pismo (19 lekcija)
U ovom dijelu video lekcija studenti će biti u prilici da nauče da se predstave kroz motivaciono pismo i da savladaju tehnike pisanja istog, da bude jasno precizo i da kroz njega na poslodavca ostave najbolji mogući utisak.

Intervju (35 lekcija)
Intervju za posao predstavlja jednu vrstu lične prezentacije i od izuzetne važnosti je naučiti kako ispoljiti sebe na pravi način. Prva lekcija ovog dijela nosi naslov „Karijera se stvara (ili upropaštava) tokom intervjua“, a studenti će kroz sve pogledane video lekcije naučiti zašto je to tako.

Odaberite prilike (21 lekcija)
Kroz ove lekcije studenti će savladati strategije o odabiru pravih prilika i naučiće kako da zadrže svoj novi posao i napreduju na njemu.

Profil na Jobiri platformi kreira se uz pomoć akademskog mejla (nastavak ucg.ac.me illi edu.ucg.ac.me). Studenti će na Jobiri-u, pored sadržaja iz edukativnih lekcija, moći brzo i lako da kreiraju radnu biografiju i da otkriju koja su to slobodna radna mjesta u tom trenutku.

Za pomoć i dodatne informacije mogu se obratiti timu Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje slanjem mejla na – jobiri@ucg.ac.me.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.