Rektorat

Sertifikati iz oblasti sajber bezbjednosti - CDRF Global
CRDF Global u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore organizuje besplatan online kurs o sajber bezbjednosti.

Tema sajber bezbjednosti dolazi u fokus posebno u trenutnom stanju razvoja online zajednice. Pandemija je ubrzala tranziciju svakodnevne komunikacije i vođenja poslova na online platformu. Samim tim raste i broj mogućih opasnosti i osjetljivosti podataka i uređaja na Internetu. Ovo uviđaju i u kompanijama, i veoma im je bitno da njihovi sadašnji i budući zaposleni poznaju problematiku na adekvatnom nivou, i odgovorno se odnose prema online pristupu.

Cilj ovog kursa je da studenti steknu važna saznanja o najvećim prijetnjama u digitalnom prostoru, razumijevanje koje su to vrste ličnih podataka koje su cilj hakerskih napada te dobiju dragocjene savjete za zaštitu ličnih podataka, elektronskih uređaja i informacionih resursa. Po završenom kursu, studenti će biti osposobljeni da prepoznaju opasnosti koje vrebaju u informacionim tehnologijama, a samim tim da zaštite sebe i svoje uređaje.
 
Kurs je podijeljen na 10 video modula, nakon čega studenti mogu polagati test, i u slučaju da ga uspješno polože dobiti sertifikat koji izdaje CRDF Global. Ovaj sertifikat svjedoči o uspješno završenom programu i može biti od koristi studentima u daljem profesionalnom usavršavanju.

Zainteresovani studenti se mogu prijaviti za kurs posjetom na stranicu https://cybereducation.org/

Dokumenti

Broj posjeta : 407

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.