Prezentacija nove verzije DMS Digitalnog arhiva




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

DMSCentar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore je razvio Document Management System (DMS) - Digitalni Arhiv Univerziteta Crne Gore, sistem za arhiviranje i upravljanje dokumentima u okviru poslovnih procesa na Univerzitetu Crne Gore.

Digitalni Arhiv je izrađen u skladu sa Procedurama i Uputstvom o kancelarijskom poslovanju Crne Gore i koristi klasifikacioni plan Univerziteta. Sistem omogućava pohranjivanje dokumenata i praćenje svakog koraka u poslovnim procesima, upravljanje tokovima dokumenata, te značajno unaprijeđuje efikasnost zaposlenih u arhivama univerzitetskih jedinica i efikasno pretraživanje centralizovane arhive dokumenata.

Digitalni Arhiv je inicijalno korišten u Rektoratu Univerziteta, nakon čega su njegove funkcionalnosti dodatno razvijene kako bi se u sistem uključile i arhive univerzitetskih jedinica. 

U četvrtak 14.03.2019. organizovana je prezentacija za arhivare univerzitetskih jedinica. 

Prisutne je pozdravio direktor Centra informacionog sistema, Miodrag Zarubica i najavio ključne prednosti koje će sistem unijeti u njihov svakodnevni rad. Prezentaciju je održao načelnik Odjeljenja za razvoj i održavanje Luka Filipović. U toku diskusije sa budućim korisnicima, odgovore na izvjesna pitanja iz svakodnevne prakse kolegama je pružila i glavni arhivar Rektorata Slavica Labović. 

Tehničku podršku pruža osoblje Centra informacionog sistema. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.