Besplatan internet servis širom svijeta za studente i zaposlene na Univerzitetu Crne Gore




Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore omogućio je studentima i  zaposlenima korištenje eduroam mreže.

Eduroam je dostupan na svim kampusima Univerziteta Crne Gore i u brojnim visokoškolskim naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom Evrope i svijeta.

Eduroam - EDUcational ROAMing svojim korisnicima omogućava besplatan, bezbjedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom svijeta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke (akademski mail) kreiranih na instituciji u kojoj su zaposleni ili studiraju.

Tako na primjer, zaposleni ili studenti na Univerzitetu Crne Gore mogu pristupiti eduroam Internetu na svojoj univerzitetskoj jedinici ili kada su u posjeti bilo kojoj instituciji u svijetu gdje je dostupan eduroam signal. Koristi se isto korisničko ime i lozinka, a korisnik ima isti utisak, bez obzira na to gdje pristupa eduroam Internetu.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta. U Crnoj Gori ga mogu koristiti profesori, naučnici, istraživači, studenti i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Crne Gore (MREN).

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (npr. WPA2/AES), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

 

Vezane vijesti : https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/49148-uskoro-u-svim-kampusima-univerziteta-crne-gore-dostupna-eduroam-mreza

 

Image

https://www.antenam.net/drustvo/134995-besplatan-internet-servis-sirom-svijeta-za-studente-i-zaposlene-na-ucg-u

https://www.cdm.me/drustvo/besplatan-internet-servis-sirom-svijeta-za-studente-i-zaposlene-na-ucg-u/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/besplatan-internet-servis-sirom-svijeta-za-studente-i-zaposlene-na-ucg-u/

https://www.vijesti.me/vijesti/tehno/besplatan-internet-servis-sirom-svijeta-za-studente-i-zaposlene-na-ucg

https://volimpodgoricu.me/2019/10/04/besplatan-internet-servis-sirom-svijeta-za-studente-i-zaposlene-na-univerzitetu-crne-gore/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/254546/eduroam-besplatan-za-studente-i-profesore.html

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.