Održana radionica o odnosima sa javnošću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Koliko je važna komunikacija i odnos sa javnostima, iz praktičnog iskustva i sa teorijskog aspekta, učesnicima dvodnevne radionice na Univerzitetu Crne Gore ukazala je međunarodni ekspert za odnose sa javnošću i komunikaciju profesor dr sc. Majda Tafra-Vlahović.

Radionica je dio HERIC projekta “Poboljšanje komunikacionih kapaciteta Univerziteta Crne Gore", a pod radnim naslovom „Efikasni i proaktivni odnosi sa medijima“ bila je namijenjena dvijema grupama, novinarima koji pišu o obrazovanju i PR komunikatorima univerzitetskih jedinica.

Profesorica Tafra Vlahović je ukazala da je odnos s javnostima jednak reputaciji koja je rezultat onoga što institucija ili njeni predstavnici čine i kažu, i onoga što drugi pričaju o njima. Slanje poruke, kazala je ona, nije isto što i komuniciranje i uspostavljanje dijaloga. Krajnji cilj komunikacije je da se utiče na mišljenje i ponašanje ciljane javnosti te da se uspostavi uzajamno razumijevanje.

Tafra Vlahović je, u diskusiji sa kolegama, razmijenila i iskustva iz prakse jer je, pored iskustva predavača na univerzitetima u Hrvatskoj i inostranstvu, imala dugogodišnje novinarsko iskustvo u štampanim i elektronskim medijima, a potom i u oblasti PR-a, kao direktorica javnih poslova i korporativnih komunikacija kompanije Coca-Cola Hellenic.

Na konkretnim primjerima, ukazala ja PR komunikatorima na zahtjevnost posla novinara i njihov ugao gledanja, a sa druge strane, novinarima približila posao PR-a kao spone sa institucijom.

Obrazovanje je ključ uspjeha svakog društva, smatra ona, i navodi da je tu ključna uloga medija u komunikaciji sa Univerzitetom Crne Gore. Važnosti obrazovanja treba dati onu pažnju koju zaslužuje radi budućnosti cijelog crnogorskog društva, zaključila je Tafra Vlahović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.