Rektorat, 10.01.2018

Saradnja sa privatnom internacionalnom školom Adriatic CollegeSaradnja sa privatnom internacionalnom školom Adriatic College

Ugovor o saradnji Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i privatne internacionalne škole u Budvi Adriatic College potpisan je danas u kancelariji Instituta.  

Ugovor su potpisale lokalna direktorica Instituta Milena Đukanović, kineska direktorica Instituta Luo Chunxia i direktorica privatne internacionalne škole Khomutova Tatiana. 

Ugovor je bio ishod sastanka u Budvi sa direktoricom Khomutova Tatiana, kojem su prisustvovali i volonteri -nastavnici kineskog jezika Deng Chunni i Xiao Ying. Tema sastanka je bila nastava kineskog jezika u Budvi. 

Direktorici privatne škole je predstavljen rad Instituta, a obje strane su diskutovale o pitanjima vezane za kurikulum nastave kineskog jezika, rasporeda i preduslova za studente koji žele da uče kineski jezik. 

U Budvi, direktorica Tatiana ih je upoznala sa kapacitetima škole, učionicama i nastavnom opremom.

Potpisani ugovor o saradnji se naslanja na misiju Instituta o širenju prijateljstava u Crnoj Gori i izgradnji mostova između različitih kultura.