Kineski most - takmičenje u poznavanju kineskog jezika i kulture za studente i učenike
Kineski most - takmičenje u poznavanju kineskog jezika i kulture za studente i učenike

Pozivamo ljubitelje kineskog jezika (osnovce, srednjoškolce, studente), bez obzira na nivo poznavanja jezika, da se prijave za nacionalnu selekciju takmičenja „Kineski most 2023“.

Kroz prezentovanje poznavanja kineskog jezika, tradicije i/ili kulture (ples, muzika, kaligrafija...) bićete u prilici da osvojite vrijedne nagrade, a najbolji na nacionalnom takmičenju predstavljaće Crnu Goru na svjetskom takmičenju koje će se odražati u Kini.

Takmičenje će se obaviti u tri kategorije: (1) Osnovci; (2) Srednjoškolci i (3) Studenti.

Kako i sam naziv takmičenja kaže, most je mjesto susreta, povezivanja, savladavanja prirodnih prepreka, mjesto približavanja, a mi vas pozivamo da se prijavite da zajedno stvaramo neraskidive veze između crnogorske i kineske kulture.

Za sve informacije, možete se obratiti profesorima kineskog jezika sa Instituta Konfucije na UCG ili sekretaru Instituta.

Prijave traju do 15.03.2023.

Način prijave: Direktno kod profesora na času ili putem kontakta institut_konfucije@ucg.ac.me / +382 67 166 350 (viber/whatsapp)Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.