Rektorat, 25.04.2018

Održano preliminarno takmičenje za Kineski mostInstitut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je održao preliminarno takmičenje za 17. takmičenje u znanju kineskog jezika Kineski most za studente kineskog jezika u Crnoj Gori.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je “Jedan  svijet, jedna porodica”. Preliminarno takmičenje u Crnoj Gori je bilo podijeljeno na 4 dijela: predstavljanje, teze za govor, pitanja i odgovori i kineski talent šou.

Danilo Jeknić je osvojio prvu nagradu na preliminarnom takmičenju, dok su Milica Janjić i Goran Božović bili drugi i treći. Danilo Jeknić će otići u Kinu za polufinale i finale, a Milica Janjić ima priliku učestvovati u takmičenju u Kini kao posmatrač.

Takmičenju je prisustvovao i Yu Xi, predstavnik Kineske ambasade u Crnoj Gori, kao specijalan gost i sudija.Kineska direktorica na Institutu Konfucije Luo Chunxia, kineski nastavnici Lei Ying, Wu Ling, i Wang Yihua, su sudili na takmičenju. Milica Marković zajedno sa Stefanom Erakovićem,  dokazani studenti kineskog, bili su pozvani na takmičenje takođe. Oni su podijelili su svoja iskustva u učenju i studiranju kineskog jezika u Kini, što je učinilo da su ostali kineski učenici dobili više informacija.