Održano preliminarno takmičenje za srednjoškolce u poznavanju kineskog jezika




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Preliminarno takmičenje za srednjoškolce u poznavanju kineskog jezika “Kineski most” održano je 23. juna na Institutu Konfucije, na Univerzitetu Crne Gore. Pobjednice ovog takmičenja su bile Anđela Vučetić i Marina Mikheeva koje su osvojile šansu da učestvuju u istoimenom takmičenju, u Kini.

Profesor Yu Xi, član Kineske ambasade u Crnoj Gori je učestvovao na takmičenju kao poseban gost i član komisije.

Tema takmičenja je bila “Nauči kineski, udvostruči svijet”. Preliminarno takmičenje je bilo podijeljeno na četiri dijela: predstavljanje, glavni govor, pitanja i odgovori i kineski šou talenata.  

Takmičarka Sara Stamatović je ispričala o svojoj žudnji za zemljom koja ima 5000 godina dugu istoriju i pokazala slikarske radove i kineski ples.

Barbara Brzić je svirala  kinesku pjesmu “Mjesec predstavlja moje srce”, na flauti.

Anđela Vučetić je govorila o svom razumijevanju kineskog sna kao njenog ideala. Pokazala je i kineski ples uz jezički performans.

Marina Mikheeva je izrazila razumijevanje kineske culture kroz kineski ples. Na kraju, Ksenija Perović je recitovala kinesku klasičnu poemu “Poštovanje za vodopad kod planine Lu” i izvela kaligrafsko pisanje.

Na ovo takmičenje je bio pozvan i raniji takmičar i izuzetan poznavalac kineskog jezika Stefan Eraković,  koji je podijelio svoje iskustvo u učenju kineskog jezika.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.