Sve boje Kine na 23. izdanju modnog događaja Fitems fashion connection




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
 
ImageU okviru 23. izdanja,,Fitems Fashion Connectiona“, koje je završeno sinoć u Kristalnoj dvorani hotela Hilton, predstavljena je i kolekcija "Sve boje Kine", pod patronatom Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore. 
 
Tako glasi naziv kolekcije od 17 modela,  a predstavile su je crnogorska direktorica Instituta Milena Đukanović i Ana Vuković.
 
"Kreacije su rađene u proizvodnji dizajnerke Milene Đurđić, dok je Ana Golubović  oslikala 15 kreacija kineskim motivima, saopštila je direktorica Đukanović. 
 
Ona je dodala da su uz kinesku tradicionalnu muziku prikazani modeli koji  su, Imageu znatnoj mjeri, inspirisani nošnjama i životnim stilom kineskih nacionalnih manjina. Prikazana je originalna, raznobojna kolekcija u bijeloj, crnoj, crvenoj, zelenoj, plavoj, žutoj boji… Pande su bile detalj kao kapa, ukras na haljini i u ruci, kao i tradicionalni kišobrani.
 
Upravo, navodi direktorica Đukanović, najveći aplauz dobila je  najmlađa manekenka s pandom u ruci.
 
Jedna od organizatorki i vlasnica modne agencije ,,Mondaine models“ Jasna Božović je za kolekciju "Sve boje Kine", kazala da je "fenomenalna revija koja je inspirisana kineskom narodnom nošnjom ,,Sve boje Kine“, nešto  na što je publika dala gromoglasan aplauz i ovacije".
 
Organizatorke, vlasnice modne agencije ,,Mondaine models“ Jasna Božović i Danijela Mujović obje večeri su nosile upravo kreacije Milene Đurđić.

– Mi veoma cijenimo Milenin rad i rado sarađujemo sa njom. Ona je zaista pravi umjetnik i njene kreacije imaju određenu umjetničku težinu – kazala je Božović

Veče, u organizaciji modne agencije ,,Mondaine models“, otvorila je Ivana Miranović predstavivši svoju prvu kolekciju u okviru brenda ,,Itsa Couture“. Nakon nje, kolekciju ,,Fairy tales are real” pred crnogorskom publikom predstavila je Bjanka Bijelić iz Beograda, potom atelje vjenčanica "Na zrnu graška". Fitems Fashion Connection“ zatvorio je dizajner Zvonko Marković retrospektivnom revijom iz tri dijela, kroz 36 kreacija.
 

Image

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.