Biotehnički fakultet

Borjana Premović - najbolja studentkinja Biotehničkog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu
Studentkinja Biotehničkog fakulteta UCG-a na studijskom smjeru Mediteransko voćarstvo, Borjana Premović (9.80), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu. Borjana kaže da je nagrada Univerziteta potvrda njenog rada i truda, ali i motivacija da nastavi dalje usavršavanje i školovanje.

Image"Posle trogodišnjih osnovnih studija, planiram da upišem i dvogodišnje master studije u svojoj državi, u nadi da će ova država obezbjediti mladim ljudima zaposlenje i priliku za usavršavanjem", rekla je ona i dodala da će se i u narednom periodu truditi da opravda povjerenje i podršku svoje porodice i profesora.

Za postizanje dobrih rezultata, kako navodi, potrebno je uložiti trud i rad. "Takođe, posvećenost i podrška profesora su veoma važne, jer su oni uvijek tu da nam pomognu ka daljem usavršavanju".

Borjana kaže da joj je na fakultetu ukazana prilika da implementira svoje znanje kroz razne vježbe.

"Laboratorijske vježbe ticale su se utvrđivanja prisustva pojedinih bolesti i štetočina na različitim biljkama. Zatim smo pratili i na terenu, postavljanjem različitih klopki, prisustvo i brojnosti različitih štetočina, zatim rezidba pojedinih voćnih vrsta kao što su: nar, maslina, aktinidija i druge", objašnjava Borjana.

Budućim generacijama poručuje da slijede svoje snove "...da budu marljivi i dosljedni u svojim željama, ne posustajući pred novim izazovima, jer svaki izazov uz trud i rad je moguće savladati. Ocjena nije relevantni pokazatelj vašeg znanja, već znanje i stručnost koju ste stekli nakon završenog studiranja", zaključuje studentkinja.

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/borjana-premovic-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta

https://kolektiv.me/189261/svaka-cast-sa-prosjekom-980-borjana-je-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta/

https://mnemagazin.me/2021/12/01/ucg-borjana-premovic-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta-za-2021-22/

https://www.portalanalitika.me/clanak/borjana-premovic-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta

https://mladiniksica.me/borjani-premovic-nagrada-za-najbolju-studentkinju-biotehnickog-fakulteta/

https://makanje.me/clanak/9101

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 254

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.