Univerzitetska javna tribina: Obrazovanje, inovacije i transfer znanja u poljoprivredi - izazovi i perspektive




Univerzitetska javna tribina: Obrazovanje, inovacije i transfer znanja u poljoprivredi - izazovi i perspektive

Univerzitet Crne Gore i Biotehnički fakultet organizuju javnu tribinu na temu „Obrazovanje, inovacije i transfer znanja u poljoprivredi – izazovi i perspektive“, u četvrtak, 24. novembra 2022. godine, u 14:00 časova, u prostorijama Rektorata UCG.

Tribina je ujedno i dio programa obilježavanja 85 godina postojanja Biotehničkog fakulteta UCG, kao najstarije naučnoistraživačke jedinice UCG, čija je agenda dostupna u prilogu najave. 

Na tribini će govoriti prof. dr Branko Ćupina, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Cosmin Salasan sa Univerziteta Prirodnih nauka Kralj Mihilo I, Temišvar, prof. dr Krunoslav Zmaić,  sa Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Univerzitet Juraj Štrosmajer, prof. dr Snježana Hrnčić sa Biotehničkog fakulteta UCG,  kao i predstavnik Fonda za inovacije dr Bojana Femić Radosavović i mr Miroslav Cimbaljević, iz Ministarstva poljoprivrede.

Moderator okruglog stola je prof. dr Sanja Radonjić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Biotehničkog fakulteta UCG.

Teme o kojima će se govoriti Izazovi u visokom obrazovanju u oblasti poljoprivrede; Značaj obrazovanja, inovacija, transfera znanja i tehnologija za razvoj poljoprivrede; Digitalna poljoprivreda, iskustva u praksi i visokom obrazovanju; Očekivanja privrede od obrazovnih i naučnih institucija,   Visoko obrazovanje u poljoprivredi, iskustva Biotehničkog fakulteta Uloga države u razvoju obrazovanja, inovacija i transfera znanja u poljoprivredi.  

Nakon izlaganja predviđena je diskusija otvorena za sve učesnike. Ovo je još jedna u nizu javnih tribina koje Univerzitet Crne Gore organizuje najmanje jednom mjesečno tokom 2022. godine na aktuelne teme od važnosti za Univerzitet i društvo u kojem djeluje.

Novinarsku ekipu možete akreditovati na e-mail adresu:  pr@ucg.ac.me ili na telefon 020/ 414 -247, do četvrtka, 24. novembra 2022, do 12:00h.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.