Kiša pomjerila Dan berbe grožđa Biotehničkog fakulteta: Na Oglednom imanju 26. septembra
Kiša pomjerila Dan berbe grožđa Biotehničkog fakulteta: Na Oglednom imanju 26. septembra

Zbog loših vremenskih uslova  Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore odlažio je manifestaciju “Dan berbe grožđa” za utorak 26. septembar 2023. godine, u 15.30 časova.

Manifestacija ‘’Dan berbe grožđa’’ tradicionalno se održava u vinogradima Univerziteta Crne Gore – na oglednom imanju Biotehničkog fakulteta u Lješkopolju.

Berbom posljednjih redova i čokota vinove loze simbolički se obilježava završetak ovogodišnje berbe grožđa i završetak proizvodnog ciklusa na otvorenom koji se dalje nastavlja u vinopodrumu.

Priliku da uberu zadnje količine grožđa, pored zaposlenih na Biotehničkom fakultetu, imaće i predstavnici Rektorata, kao i dekani i prodekani sa ostalih fakulteta. Svečana berba grožđa zakazana je za 25. septembar.

Tokom ove manifestacije specijalisti u oblasti tehnologije vina sa Biotehničkog fakulteta upoznaće prisutne sa asortimanom proizvoda i tehnologijom proizvodnje vina i rakije na Oglednom imanju.

Nakon svečane berbe grožđa biće priređen skromni koktel.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.