Sudentu Biotehničkog fakulteta UCG Filipu Buškoviću uručena nagrada za drugu najbolju startap ideju




Sudentu Biotehničkog fakulteta UCG Filipu Buškoviću uručena nagrada za drugu najbolju startap ideju

Nagrade studentima za tri najbolje startap ideje nagradnog Konkursa Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore, uz podršku partnera, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore i Fondacije "Čini dobro", svečano su uručene danas na Univerzitetu Crne Gore.

Drugu nagradu u vrijednosti od 2.000 eura studentu Biotehničkog fakulteta UCG, Filipu Buškoviću za projekat Toz - očistimo svoje dvorište, uručio je koordinator službe za kredite i garancije Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Spasoje Vujošević.

Idejni projekat “Toz” se bavi prikupljanjem, obradom, redizajniranjem i kreiranjem nove vrijednosti otpada od kafe. Pojedinac može prikupljanjem taloga od kafe koji sam proizvede, kao i kupovinom proizvoda nastalih obradom kafe da doprinese datoj tranziciji, čime bi se doprinijelo stvaranje novih radnih mjesta i održivijoj budućnosti. Kafa će se obrađivati “mokrom” i “suvom” frakcijom. “Mokra frakcija” podrazumijeva kompostiranje ostataka kafe, čiji će rezultat biti pravljenje đubriva za baštenske bilje, dok “suva” frakcija podrazumijeva proces obrade kafe i krajnji rezultati predstavljaju predmeti različite upotrebne vrijednosti, od kojih bi se dobijali nakit, tanjirići, šoljice, ukrasni predmeti i suveniri.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.