Studenti Biotehničkog fakulteta u posjeti 91. međunarodnom Poljoprivrednom sajmu i Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti i saradnici Biotehničkog fakulteta su od 22 do 24. maja bili u posjeti 91. međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu  koji okuplja sve značajne aktere poljoprivrede i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu Regiona i svijeta.

Grupa studenata i saradnika studijskih programa: Animalna proizvodnja, Tehnologije u animalnoj proizvodnji, Zaštita bilja, Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, Rasadničarstvo, Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje imali su prilike da obiđu veliki broj izlagača iz različitih oblasti biljne proizvodnje i stočarstva. Tokom sajma obavljen je razgovor sa vlasnicima i odgovornim licima pojedinih kompanija. Izlagači su prezentovali svoju djelatnost, proizvode i asortiman kao i mogućnosti daljih kontakata. Značajna pažnja poklonjena je i posjeti štandova iz oblasti poljoprivredne mehanizacije i inovativnih tehnologija u poljoprivredi, kao i obilasku izlagača domaćih životinja. Studenti studijskog programa Animalna proizvodnja i Tehnologije u animalnoj proizvodnji u okviru sajma prisustvovali su nizu korisnih prezentacija u programima „Dan stočara“ i „Stočarstvo od njive do trpeze”. Obilazak Sajma završen je praćenjem svečanog uručenja priznanja i defileu nagrađenih grla na Manježu novosadskog sajma.

Drugog dana boravak u Novom Sadu upotpunjen je posjetom Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Studenti Biotehničkog fakulteta upoznati sa studijskim programima, iskustvima i mogućnostima koje nudi Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu naročito za potencijalnu naučnu saradnju. Kroz interaktivan razgovor studenti su dobili niz korisnih informacija o trendovima u oblasti voćarstva u Republici Srbiji, problema sa kojim  se voćari najčešće susrijeću, kao i o perspektivi voćarske proizvodnje. Takođe, predstavljene su aktivnosti studenata na oglednom imanju Fakulteta i terenskim praksama, a obiđene su laboratorije na Departmanu za stočarstvo.

Upoznavanje i obilazak najznačajnijih znamenitosti Novog Sada u vrlo prijatnoj i pozitivnoj atmosferi sa izrazito odgovornim ponašanjem svih učesnika, dali su poseban pečat putovanju, uz jedinstvenu poruku i studentima i  nastavnom osoblju Fakulteta da se isto treba organizovati svake godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.