MASTER STUDIJE - SPANIJA




MASTER STUDIJE - SPANIJA

Kao dio svojih aktivnosti obuke i tehničke saradnje za 2019. godinu, Međunarodni Savjet za maslinu (IOC) iz Madria, planira da dodijeli stipendije magistarskih studija, za kandidate zemalja članica.

Magistarske studije traju 2 godine na univerzitetima u Kordobi (i jedan dio u Sevilji). Početak studija je septembar 2019. godine, kraj prve godine maj 2020.godine. Kandidati koji završe godinu sa prosječnom ocjenom 7 ili više, mogu nastaviti drugu godinu studija. Nakon završene prve godine kandidati stiču postdiplomsku specijalističku diplomu za maslinarstvo i tehnologiju prerade maslinovog ulja, koju dodjeljuje CHIEM (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies), Međunardoni centar za napredne agronomske studije. Nakon završenog cijelog ciklusa kandidat stiče univerzitetsku Master diplomu za maslinarstvo i tehnologiju prerade maslinovog ulja.

Mogućnost konkurisanja imaju kandidati iz oblasti agronomije, biologije, prehrambene tehnologije, poljoprivredne industrije i da mogu čitati na engleskom. Za kandidate je organizovan on line kurs španskog jezika od jula do septembra.

Od strane IOC pokriveni su troškovi registracije, puta(dolazak na početku, i odlazak na kraju) i mjesečna naknada u visini od 860 eura.

Rok za dostavu prijava je 28. april 2019. godine.

U prilogu je formular za prijavu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.