Biotehnički fakultet, 12.04.2020

Vrijednost Biotehničkog fakulteta i poljoprivredne proizvodnje sada najuočljivijaX

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore studenti vide prednost onlajn nastave uglavnom u višku vremena za učenje, ali i nostalgično gledaju na sve one mogućnosti koje imaju u normalnim okolnostima.

Predstavnik studenata ovog fakulteta Saša Roćen navodi da na Biotehničkom fakultetu  onlajn nastava funkcioniše najvećim dijelom preko postavljanja materijala na sajtu fakulteta, što je po njemu odlična prednost, ali za razumijevanje materijala nedostaju okolnosti iz uobičajene nastave.

“Laboratorijske  vježbe koje zahtjevaju prisustvo u laboratoriji  nije  moguće izvesti, dok za one koje podrazumjevaju samo teoriju  izvodimo i dobijamo instrukcije”, navodi Roćen, dodajući da su nekada potrebna podrobnija objašnjenja i konsultacije za specifične predmete iz oblasti stočarstva i biljne proizImagevodnje, za koja su potrebna dodatna objašnjenja i određene konsultacije sa profesorima.

Studenti informacije i sve nedoumice mogu dobiti putem sajta, mejla predmetnog nastavnika, a i uloga predstavnika po godinama olakšava komunikaciju.

„Ja kao student povjerenik Biotehničkog fakulteta  imam veoma dobru komunikaciju sa dekanicom Božidarkom Marković i prodekanicom za nastavu Snježanom Hrnčić. Takođe imamo vajber grupe koje kolege koriste za brži protok informacija i lakše obavještavanje studenata o svim potrebnim informacijama, navodi Roćen.

Najbolji vid komunikacije, smatra on, je stalna komunikacija putem mejla, kao i korišćene Moodle platforme, u onoj mjeri koliko je to moguće za specifične predmete.

Student Roćen navodi da studentima, a i njemu lično, nedostaje druženje i studentska putovanja, jer se situacija sa virusom COVID 19 zadesila u vrijeme kada su trebali da imaju brojna studijska putovanja.

“Tradicionalno, u maju, studenti Biotehničkog fakulteta su trebali  da idu na jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u Evropi - sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Takođe smo trebali da budemo i ove godine učesnici Agronomijade – skup svih studenata poljoprivrednih fakulteta iz bivše Jugoslavije”, navodi student Roćen.

Uprkos nostalgiji, predstavnik studenata  svojim kolegama poručuje da ostanu kući i poštuju mjere propisane od strane državnih organa, jer je to u cilju očuvanja njihovog zdravlja i što ranijeg vraćanja normalnom funkcionisanju života.

„I poručio bih svima da tek sad vide kakve vrijednosti nosi  poljoprivredni fakultet  jer se bez hrane ne može“, zaključuje on.

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/04/12/vrijednost-biotehnickog-fakulteta-i-poljoprivredne-proizvodnje-sada-najuocljivija/

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/vrijednost-biotehnickog-fakulteta-i-poljoprivredne-proizvodnje-sada-najuocljivija

https://www.antenam.net/drustvo/155151-vrijednost-biotehnickog-fakulteta-i-poljoprivredne-proizvodnje-sada-najuocljivija

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ucg-prednost-onlajn-nastave-je-u-visku-vremena-ipak-prisutna-nostalgija-medu-studentima

https://www.portalanalitika.me/clanak/vrijednost-biotehnickog-fakulteta-i-poljoprivredne-proizvodnje-sada-najuocljivija

 

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 1294