Biotehnički fakultet, 02.05.2020

Objavljena knjiga apstrakata: GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Podgorica, MontenegroU organizaciji Univerziteta Crne Gore, univerzitetskih jedinica: Filozofskog fakulteta – studijskog programa za Geografiju, Biotehničkog i Arhitektonskog fakulteta u toku je organizacija Međunarodne konferencije GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro.

Polazeći od ranijih dobrih iskustava i odličnih postigunitih rezultata organizovanja međunarodnih konferencija od strane Filozofskog i Biotehničkog fakulteta, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Prirodno-matematičkog i Građevinskog fakulteta, te drugih univerzitetskih jedinica, tim Naučnog odbora danas je završio jednu značajnu fazu u organizaciji ovog Skupa: upravo je elektronski predstavljen nacrt Knjige apstrakata na oko 250 stranica sa prilozima autora sa svih meridijana. 

Knjiga apstrakata je dostupna na web stranici Konferencije na linku www.gea.ucg.ac.me

Apstraktima radova predstavili su se brojni profesori, saradnici i studenti sa Biotehničkog fakulteta: Božidarka Marković, Sanja Radonjić, Zoran Jovović, Milić Čurović, Ranko Popović, Mirjana Bojanić Rašović, Radmila Pajović Šćepanović, Jasmina Balijagić, Irfan Mujanović, Miljan Veljić, Milan Marković, Danijela Raičević, Ana Ukšanović, Tatjana Popović, Dušica Radonjić, Milena Đokić, Goran Popović, Ivan Čuljak, Nevena Barjaktarović, Milica Lopičić, Aleksandar Martinović.

Važno je istaći da je od strane Naučnog odbora Ana Velimirović sa radom pripremljenim u timu sa akademikom prof. dr Novom Pržuljem i prof. dr Zoranom Jovovićem određena za mladog istraživača uvodničara, zajedno sa druga dva mlada istraživača sa Arhitektonskog i Filozofskog fakulteta.

Naučni odbor Konfrencije je odredio tranzicioni period od 1. do 5. maja 2020. godine u kom se mole autori sa Univerziteta Crne Gore da urade još jednu provjeru svojih naučnih priloga i dalje pristupe predavanju radova koji će biti uvršteni u Zbornik radova Konferencije, a odabrani radovi u nekoliko naučnih časopisa koji se nalaze u Web of Science i Scopus bazama.

Organizacija Konferencije je svesrdno podržana od strane prof. dr Danila Nikolića, rektora i prof. dr Duška Bjelice, predsjednika U.O. UCG, inače rukovodilaca Počasnog odbora Konferencije, te dekana Barovića (FF), Popovića (AF) i Markovićke (BTF), članova Naučnog i Organizacionog odbora.

Međunarodna GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencija zamišljena je kao događaj na kojem će istraživači iz oblasti geonauka, ekologije, ekonomije i poljoprivrede, kao i područja eko-arhitekture i ruralne arhitekture, predstaviti svoje radove. Cilj konferencije je da bude razlog susreta zainteresovanih naučnika iz gotovo cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje o temama koje će biti predmet rada konferencije. Tim Međunarodne GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencije nastoji objedniti istraživanja i prakse. Ideja je uspostavljanje novih mostova između istraživača iz regiona i šire; da se upoznaju i ostanu povezani.

Nučni odbor GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro

Broj posjeta : 322