Biotehnički fakultet, 18.06.2020

Dekanka Biotehničkog fakulteta maturantima: Dobro došli u društvo onih kojima je poljoprivreda i proizvodnja hrane u srcu 

Poštovani maturanti,


ImagePoslije srednje škole većina vas se nalazi na važnoj životnoj raskrsnici na kojoj se opredjeljujete za profesiju koja će obilježiti vaš budući život i zato morate dobro razmisliti i napraviti pravi izbor.

Svima vama, dragi maturanti, koji volite sve što je vezano za proizvodnju hrane, odnosno gajenje biljaka i životinja, te želite postati inženjeri, magistri ili doktori poljoprivrednih nauka, Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore nudi mogućnost sticanja širokog spektra znanja i vještina potrebnih za profitabilnu poljoprivrednu proizvodnju. Proizvodnja dovoljnih količina hrane koja je visokog kvaliteta i za potrošača bezbjedna jedan je od najvećih izazova savremenog društva. Zadatak jeste odgovoran i složen, ali je misija plemenita!

Struktura studijskih programa koje nudi naš fakultet i uspostavljeni koncept obrazovanja koji je kompatibilan sa većinom evropskih obrazovnih sistema nude mogućnosti obrazovanja stručnjaka spremnih za sve izazove savremene poljoprivrede.

Zato, dobro došli na Biotehnički fakultet, dobro došli u društvo onih kojima je poljoprivreda i proizvodnja hrane u srcu i kojima će to nakon nekoliko godina postati životni poziv!

Dekan, prof. dr Božidarka Marković

Korisni linkovi: 

- Linkovi za informacije o upisu na Univerzitet Crne Gore

- Upis 2020/2021. godine - prezentacija studijskih programa

 

Broj posjeta : 456