Dekanka Biotehničkog fakulteta maturantima: Dobro došli u društvo onih kojima je poljoprivreda i proizvodnja hrane u srcu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Poštovani maturanti,


ImagePoslije srednje škole većina vas se nalazi na važnoj životnoj raskrsnici na kojoj se opredjeljujete za profesiju koja će obilježiti vaš budući život i zato morate dobro razmisliti i napraviti pravi izbor.

Svima vama, dragi maturanti, koji volite sve što je vezano za proizvodnju hrane, odnosno gajenje biljaka i životinja, te želite postati inženjeri, magistri ili doktori poljoprivrednih nauka, Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore nudi mogućnost sticanja širokog spektra znanja i vještina potrebnih za profitabilnu poljoprivrednu proizvodnju. Proizvodnja dovoljnih količina hrane koja je visokog kvaliteta i za potrošača bezbjedna jedan je od najvećih izazova savremenog društva. Zadatak jeste odgovoran i složen, ali je misija plemenita!

Struktura studijskih programa koje nudi naš fakultet i uspostavljeni koncept obrazovanja koji je kompatibilan sa većinom evropskih obrazovnih sistema nude mogućnosti obrazovanja stručnjaka spremnih za sve izazove savremene poljoprivrede.

Zato, dobro došli na Biotehnički fakultet, dobro došli u društvo onih kojima je poljoprivreda i proizvodnja hrane u srcu i kojima će to nakon nekoliko godina postati životni poziv!

Dekan, prof. dr Božidarka Marković

Korisni linkovi: 

- Linkovi za informacije o upisu na Univerzitet Crne Gore

- Upis 2020/2021. godine - prezentacija studijskih programa

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.