Program stipendija njemačke privrede za zemlje Zapadnog Balkana




Odbor njemačke privrede za Istočnu Evropu, u saradnji sa Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), Društvom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Fondacijom dr Zoran Đinđić, raspisao je novi konkurs za “Program stipendija njemačke privrede za zemlje Zapadnog Balkana”.

Na konkurs se od 1. oktobra do 16. novembra mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija, kao i mladi profesionalci do 29 godina, popunjavanjem aplikacije na sajtu www.stipendienprogramm.org.
Stručna praksa  u najpoznatijim njemačkim kompanijama u trajanju od  tri do  šest mjeseci  nudi se  studentima ekonomije, menadžmenta, prava, novinarstva i poljoprivrede, kao i kandidatima različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja.
Poželjno je da se studenti raspitaju o partnerima ovog projekta, kako bi eventualno naveli gdje bi željeli da  obavljaju praksu.  Na sajtu stoje imena kompanija  u kojima se može raditi praksa.
Dodatne informacije  i iskustva dosadašnjih stipendista nalaze se na instagram profilu:  https://www.instagram.com/zoran.djindjic.internship/ kao i na zvaničnom sajtu www.stipendienprogramm.org
 
Prilog:
1. Poster sa informacija o programu
2. PDF fajl sa detaljima konkursa i uslovima za prijavu

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.