Objavljen udžbenik „Java i objektno-orijentisano programiranje" autora prof. dr Slobodana Đukanovića




Objavljen udžbenik „Java i objektno-orijentisano programiranje" autora prof. dr Slobodana Đukanovića

Iz štampe je izašla knjiga „Java i objektno-orijentisano programiranje" autora prof. dr Slobodana Đukanovića, sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore, u izdanju Narodne knjige iz Podgorice.

Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada autora u okviru predmeta Objektno-orijentisani dizajn softvera koji se izučava na specijalističkim i master studijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Materijal je samodovoljan i namijenjen je širem krugu čitalaca. Mogu ga koristiti i početnici u programiranju, ali poznavanje osnovnih pojmova iz objektno-orijentisanog programiranja i programskih jezika C/C++ ili C# znatno olakšava savladavanje materije. Stoga je knjiga prevashodno namijenjena studentima koji imaju predznanje iz programiranja, programerima koji su se odlučili da izuče programski jezik Java, kao i ambicioznijim srednjoškolcima.

Knjiga se može kupiti u knjižarama Narodne knjige:

  • tržni centar City Mall (Podgorica),
  • tržni centar Bazar (Podgorica),
  • Novaka Miloševa 6 (Podgorica),
  • PC Atrium, Njegoševa 12 (Nikšić),
  • Petrovac (šetalište).

Na Web strani https://slobodan.ucg.ac.me/books/javaOOP/ se mogu preuzeti sadržaj, predgovor, indeks pojmova i dijelovi pojedinih poglavlja knjige u pdf formatu. Na istoj strani, svi programi iz knjige mogu se preuzeti u formi zip arhive.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.