Elektrotehnički fakultet

Elektrotehnički fakultet u korak sa razvojnim izazovima budućnosti
Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saša Mujović učestvovao je na jednom od najvećih regionalnih događaja - EVDays konferenciji posvećenoj elektroobilnosti, a koju su uspješno organizovali kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa RTS-om kao medijskim partnerom.

Događaj je osmišljen kao interaktivno iskustvo koje je okupilo akademsku zajednicu i vodeće kompanije iz oblasti automobilske industrije, proizvođače komponenti, djelova i softvera za automobilsku industriju, punjača i prateće infrastrukture za električna i hibridna vozila.

Kroz interaktivne panel diskusije razmotrena su mnogobrojna pitanja i dileme. Izlagački dio je omogućio posjetiocima da testiraju električna vozila, punjače kao i da se upoznaju sa komponentama električnih vozila.

Dekan Mujović je imao izlaganje na panelu akademske zajednice, zajedno sa dekanima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Mašinskog fakulteta u Beogradu i direktorom istraživanja i razvoja električnih pogona kompanije ZF Srbija.

 

Više o konferenciji na linku: https://ev-days.rs/ 

Broj posjeta : 162

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.