Elektrotehnički fakultet

3D olovkama oživljena baština Crne Gore u okviru Dana evropske baštine
Programom Elektrotehničkog fakulteta UCG “3D olovkama oživimo baštinu Crne Gore”, obilježeni su Dani evropske baštine u 2021. godini, kroz kreativnu radionicu održanu od 27. septembra do 1. oktobra, u prostorijama partnera programa - Eklektik foto studiju  i galerija, u Podgorici, i u prostorijama ETF-a.

Riječ je o programu koji je, kao jedan od 13 odabranih programa, dobio finansijsku podršku Ministarstva, prosvjete, nauke kulture i sporta, a na ovogodišnju temu „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“. 

Rukovodilac ovog programa je doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. 

- Studenti fakulteta, kao i djeca osnovnih škola, imali su mogućnost da se upoznaju sa dijelom kulturne baštine Crne Gore na interesantan i kreativan način, kao i da na datu temu ispolje svoju kretivnost i 3D olovkama ožive baštinu“, saopštila je rukovodilac Đukanović.  

Međunarodna inicijativa Dani evropske baštine se tradicionalno obilježava svakog septembra u 50 zemalja potpisnica Evropske konvencije o kulturi, među kojima je i Crma Gora, a sve u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

 

Image  

 

 Image

 

 

Image

Broj posjeta : 332

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.