3D olovkama oživljena baština Crne Gore u okviru Dana evropske baštine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Programom Elektrotehničkog fakulteta UCG “3D olovkama oživimo baštinu Crne Gore”, obilježeni su Dani evropske baštine u 2021. godini, kroz kreativnu radionicu održanu od 27. septembra do 1. oktobra, u prostorijama partnera programa - Eklektik foto studiju  i galerija, u Podgorici, i u prostorijama ETF-a.

Riječ je o programu koji je, kao jedan od 13 odabranih programa, dobio finansijsku podršku Ministarstva, prosvjete, nauke kulture i sporta, a na ovogodišnju temu „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“. 

Rukovodilac ovog programa je doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. 

- Studenti fakulteta, kao i djeca osnovnih škola, imali su mogućnost da se upoznaju sa dijelom kulturne baštine Crne Gore na interesantan i kreativan način, kao i da na datu temu ispolje svoju kretivnost i 3D olovkama ožive baštinu“, saopštila je rukovodilac Đukanović.  

Međunarodna inicijativa Dani evropske baštine se tradicionalno obilježava svakog septembra u 50 zemalja potpisnica Evropske konvencije o kulturi, među kojima je i Crma Gora, a sve u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

 

Image  

 

 Image

 

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.