Konferencija Informacione tehnologije - IT 2023: 15-18. februara




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Međunarodna naučno-stručna konferencija "Informacione tehnologije –IT 2023“, sa 27 godina tradicije, ove godine se organizuje od 15. do 18. februara, na Žabljaku. Konferenciju organizuje „IT društvo“, uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica, a pod pokroviteljstvom IEEE-a. 

Na Konferenciji će biti organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u svijetu, kao i aktuelnim zbivanjima iz ovih oblasti u Crnoj Gori. Posebna sesija, posvećena prezentacijama projekta, obuhvatiće projekat EuroCC2 - Nacionalni centri kompetencija za HPC, FoodHub centar izvrsnosti, dva H2020-MSCA projekta TRACEWINDU i ODDEA, H2020 projekte NI4OS-Europe i DEMETER, Horizon Europe FishEUTrust, Eureka TRADE, Erasmus DigNest i IPA HPC4S3ME.

U okviru konferencije će biti održani: kratak kurs za Edge AI u IoT rješenjima, radionica HPC sa primjenom, radionica reagovanja na incidente informacione bezbjednosti koji uključuju ransomware napade, panel o ATP napadima, prezentacija evropskog oblaka otvorene nauke i rezultata uspješnih međunarodnih projekata.

Ove godine će takođe biti realizovana i studentska radionica u okviru projekta DigNEST koja će se fokusirati na IT inovacije u oblasti zdravstva i agrikulture. Pored navedenog, na Konferenciji će biti predstavljeni i autorski radovi koji su pristigli a odnose se na teme iz ovih oblasti.

Svi zainteresovani mogu pratiti aktivnosti na Konferenciji i online, putem video-konferencijskih linkova.

Program Konferencije možete preuzeti na sajtu www.it.ac.me.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.